de beste banden prijs

Vrachtwagenchauffeurs: 6 tips om veilig te rijden

Vrachtwagenchauffeurs: 6 tips om veilig te rijden

Geplaatst op

Veiligheid van chauffeurs is een belangrijk onderwerp in de vrachtwagensector. Veel ongevallen en verwondingen kunnen worden voorkomen door bepaalde veiligheidsprocedures te volgen. Als vrachtwagenchauffeur zijn er een paar eenvoudige dingen die je elke dag kunt doen om je eigen veiligheid te garanderen, evenals de veiligheid van andere weggebruikers. In deze blog lees je 6 veiligheidstips 

Draag een veiligheidsgordel 

Dit spreekt misschien voor zich, maar studies tonen aan dat ongeveer één op de 6 vrachtwagenchauffeurs hun veiligheidsgordel niet draagt. Het gebruik van veiligheidsgordels is niet alleen verplicht, maar het is ook de makkelijkste manier om letsel te verminderen of voorkomen.

Vermijd het gebruik van je mobiele telefoon tijdens het rijden 

Het is onzorgvuldig en het is ook nog eens verboden om je mobiel te gebruiken tijdens het rijden. Sms’en of op je telefoonscherm kijken leidt af en kan tot een ernstig ongeluk leiden. 

Let op snelheidslimieten 

Vrachtwagens mogen vaak minder hard rijden dan normale auto’s. Zorg dat je op de hoogte bent van jouw snelheidslimiet en hou je hier ook aan. Dit is belangrijk omdat de remweg voor vrachtwagens langer is door het zware gewicht.

Plan je reis 

Er zijn allerlei onverwachte gebeurtenissen die zich onderweg kunnen voordoen, maar als je een plan hebt kun je beter voorbereid zijn. Hoe beter je je reis hebt gepland (rijtijden, routes, weer verkenning etc.), hoe veiliger je reis zal zijn.

Richt je vrachtwagen veilig in 

Zorg dat de spullen die je vervoert goed en veilig vastzitten. Dit is niet alleen belangrijk voor het behoud van de spullen, maar ook voor het rijden. Als de goederen onderweg zouden schuiven loop je risico op wankelen van je voertuig. Om te zorgen dat de goederen netjes aankomen op bestemmingen kun je gebruik maken van opvulmateriaal. Dit voorkomt krassen en beschadigingen.  

Rust uit 

Zorg ervoor dat je voldoende slaapt en pauze neemt als je je moe voelt. Eet een gezonde snack, strek je benen of doe een dutje. Kauwend op junkfood, drinken van suikerhoudende dranken en het consumeren van zware maaltijden kunnen je slaperig maken. Zoek dus naar gezondere alternatieven wanneer je kunt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden