de beste banden prijs

Zorg voor de juiste vloer in je bandenopslag

Zorg voor de juiste vloer in je bandenopslag

Geplaatst op

Bij het wisselen van de seizoenen is het van belang om de autobanden op het volgende seizoen voor te bereiden. Het is steeds populairder om in de winter met autobanden te rijden en in de zomer met zomerbanden. Bij het wisselen van de banden is het belangrijk om deze goed op te slaan en dat kan thuis, maar ook bij een bandenopslag. Daarbij is het van belang om met verschillende aspecten rekening te houden, zoals met de opslagruimte en daarin speelt de vloer eveneens een rol. Een gietvloer als basis voor bandenopslag is wat dat betreft een perfecte keuze.

Gietvloer in opslagruimte voor banden

Een gietvloer is om meerdere redenen ideaal als basis in een bandenopslag. In een grote bandenopslag staan er bijvoorbeeld stellages en het gewicht daarvan neemt verder toe naarmate er meer banden op rusten. Een gietvloer die uitgevoerd is met epoxy is bestand tegen zware belasting en is bovendien vloeistofdicht en stoot vuil af. Als de bandenopslag deel uitmaakt van een werkplaats of garage is een gietvloer eveneens een perfecte oplossing. Een epoxy gietvloer kan bijvoorbeeld tegen olie en chemicaliën net als tegen zware machines en voertuigen.

Wat is er nog meer belangrijk?

De juiste vloer voor een bandenopslag is een van de aspecten om rekening mee te houden, maar er zijn nog meer aandachtspunten. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de ruimte droog is en dat de banden in de beste vorm blijven tijdens de opslagperiode. De omgevingstemperatuur is eveneens van belang. Het is ideaal als er sprake is van een gematigde temperatuur tussen -5 en +25 graden Celsius. Ten aanzien van de luchtvochtigheid is het ideaal als deze niet boven 70% uitkomt. Verder is het aan te raden dat er bijvoorbeeld geen verwarmingsketel in de buurt van de banden aanwezig is.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden