Hoewel veel steden vandaag de dag al tal van openbaar vervoer opties hebben zoals bussen, treinen en metro’s; hun schema’s of station locaties zijn niet altijd geschikt voor je agenda. Of je nu reist voor je vrije tijd of voor zakenreizen, het huren van een auto is in veel gevallen een goede uitweg. Het huren van een auto is echter niet geheel zonder risico’s: lees daarom eerst onze tips voor het huren van een auto.

Gebruik een online autoverhuur platform

Bij het gebruik van een online autoverhuur platform heb je de mogelijkheid om te bladeren door auto’s van honderden grote autoverhuurbedrijven wereldwijd. Zelf hebben wij goede ervaring met het autoverhuurbedrijf Bert Jonk, dat vooral actief is in de regio Amsterdam, Zaandam, Purmerend en Hoorn. Via de website kun je eenvoudig een auto boeken voor elke gewenste periode.

Maak foto’s bij ontvangst van de auto

Na ontvangst van je auto zal de medewerker van het bedrijf het voertuig inspecteren en eventuele deuken of krassen markeren. Een van de beste autoverhuur tips en trucs is om de auto zelf te fotograferen van alle kanten zodat je bewijs hebt achteraf. Dit voorkomt problemen bij het terugbrengen van de auto.

Zorg ervoor dat de tank gevuld is voor aflevering

Het autoverhuurbedrijf zal de brandstofkosten in rekening brengen indien de tank niet helemaal is afgevuld. Een belangrijke tip is om de auto met dezelfde hoeveelheid brandstof op te leveren als de hoeveel die in de auto zat bij ontvangst. Mocht de tank leger zijn dan bij oplevering, dan zal je zeker eindigen met een hogere rekening dan verwacht als je besluit om terug te keren van de auto met een grotere tank. Nog een goede tip is om niet te gaan tanken bij één van de tankstations dicht bij het autoverhuurbedrijf; zij profiteren van hogere brandstofprijzen van autoverhuurbedrijven op hun weg naar de luchthaven.