de beste banden prijs

5 bagagewagen fouten waarvan je niet weet dat je ze maakt

Bagagewagen

5 bagagewagen fouten waarvan je niet weet dat je ze maakt

Geplaatst op

Het maken van fouten tijdens het trekken van een bagagewagen of aanhangwagen kan duur zijn, vooral als je kijkt naar de veiligheid van niet alleen de mensen in je eigen voertuig, maar ook van andere chauffeurs en voetgangers om je heen. Gelukkig is het makkelijk om een ongeluk te voorkomen door voorbereid te zijn en te weten waar je op moet letten. Bekijk deze vijf veel voorkomende fouten waar mensen zich niet bewust van zijn.

Fout 1: geen oefencursus doen

Voordat je de openbare weg op gaat, is het belangrijk om het rijden met een bagagewagen onder de knie te hebben. De meeste mensen zoeken een lege parkeerplaats om te oefenen. Het is op zich al goed dat deze mensen eerst willen oefenen, maar vaak doen ze dit niet goed. Het beste kan je daarom een cursus volgen waarbij je de technieken goed leert. Wil je het toch jezelf aanleren dan heb je fluorescerende kegels nodig. Oefenen met deze kegels zal de snelheid waarmee je leert enorm verhogen, omdat je de kegels heel duidelijk kunt zien. Om te beginnen moet je cursus bestaan uit twee parallelle lijnen van kegels waartussen je kunt rijden. Ook dien je goed te oefenen op achteruitrijden en inparkeren.

Fout 2: proberen om achteruit te rijden in een rechte lijn

Volgens de American Automobile Association is het bijna onmogelijk om met een aanhanger in een rechte lijn achteruit te rijden, dus probeer het niet eens. Veel automobilisten verspillen hun oefentijd met het achteruitrijden in een rechte lijn, omdat ze geloven dat dit de sleutel is om veilig op de weg te blijven. In feite zou je je tijdens je eerste oefening moeten richten op het eenvoudigweg terugdraaien tussen de parallelle lijnen van je kegels. Dit geeft je een gevoel voor hoe je bagagewagen beweegt als je achteruitrijdt.

Fout 3: je handen op de ‘kwart voor drie’-positie houden

Stel je voor dat het stuurwiel een wijzerplaat is, een ideale handpositie voor het standaard rijden staat bekend als ‘kwart voor drie’. Dit betekent dat je je linkerhand plaatst waar de minutenwijzer op het getal negen staat en je rechterhand waar de uurwijzer op het getal drie staat. Het is een grote vergissing om bij het achteruitrijden van een aanhangwagen in dezelfde positie te blijven staan. Probeer je handen in de 6-uurspositie op het stuurwiel te houden bij het achteruitrijden. Dit zal je helpen om te zien hoe elke kleine draai van het wiel wordt uitvergroot tot een veel grotere beweging door de achterkant van de aanhanger. Het hebben van kegels in twee parallelle lijnen zal je helpen om deze beweging te visualiseren.

Fout 4: je standaard spiegels gebruiken

Wanneer je met een aanhanger rijdt, gelden er bepaalde regels voor je gezichtsveld. Het kan zijn dat hulpspiegels verplicht zijn. Je moet deze spiegels afstellen en ervoor zorgen dat je gemakkelijk de volledige lengte van je bagagewagen kunt zien.

Fout 5: geen ruime bochten maken

Als je eenmaal het rijden en achteruitrijden binnen parallelle lijnen van kegels onder de knie hebt, moet je de kegels in een bocht neerzetten. Zo krijg je een idee hoeveel extra ruimte je nodig als je een bocht maakt. Voltooi meerdere bochten op het parkeerterrein en bekijk hoe breed je deze moet maken zonder je kegels te raken. Dit zal je helpen herinneren om genoeg ruimte te nemen bij het maken van bochten op de openbare weg.

Gerelateerde berichten

katalysator

Tips voor het kopen van auto onderdelen

Auto onderdelen kunnen erg duur zijn, vooral voor bepaalde modellen. Toch wil je graag zeker weten dat je de juiste onderdelen hebt en daar ook een...

Lees meer

accu kopen

Tips voor het verhelpen van een lege accu

Het is weer winter en hoe je het ook bekijkt, in deze periode gaan er meer accu’s stuk dan in de zomer. Sta je met pech en wilt je auto niet...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden