Het is weer winter en hoe je het ook bekijkt, in deze periode gaan er meer accu’s stuk dan in de zomer. Sta je met pech en wilt je auto niet starten, dan kun je altijd de wegenwacht bellen. Toch zijn er een aantal belangrijke dingen die je kunt doen als de auto niet start. In dit blog lees je deze tips.

Zorg dat je altijd startkabels bij je hebt

Je zult denken dat spreekt toch voor zich. Maar er zijn een groot aantal auto bestuurders op de weg die geen startkabels bij zich hebben in geval van nood. Als je zeker wilt zijn dat je de juiste startkabels gebruikt koop dan kabels met een dikke koperen kern. Te dunne kabels kunnen de startstoom niet aan.

Waar moet je beginnen

Begin bij de auto die jouw helpt met starten. Zet de kabel op de pluspool en doe dat daarna ook bij je eigen auto. Hiervoor gebruik je de rode kabel. Voor de zwarte kabel doe je hetzelfde.

5 minuten laten lopen

Laat de helpende auto nu 5 minuten lopen in z’n vrij. Geef af en toe ook wat gas om het toerental wat te laten oplopen.

Start nu de auto

Yes! De auto start; laat de kabels er nog ongeveer 5 minuten aanzitten zodat je accu kan laden.

Kabels verwijderen

De kabels verwijderen doe je op dezelfde manier als het aanbrengen maar dan precies andersom.

Een stuk rijden

Het is aan te raden om gelijk een half uur te gaan rijden. Zo kan de dynamo de accu opladen.

Laat een expert kijken

Dat je auto niet start is geen goed teken. Daarom is het nu wel belangrijk om een expert naar je auto te laten kijken. Is de accu nog goed of heb je een nieuwe accu nodig. Het is natuurlijk niet wenselijk om over een week met het zelfde probleem ergens te staan.