de beste banden prijs

De geschikte bagagebak voor jouw auto

De geschikte bagagebak voor jouw auto

Geplaatst op

Voor de meeste mensen is een laadbak de beste keuze voor extra opslagruimte voor de auto. Een laadbak biedt een veilige, weerbestendige opslagruimte voor alle soorten spullen. Laadbakken zijn ideaal voor roadtrips, kamperen, gezinnen en skitochten. Maar deze opslagbakken zijn niet goedkoop. Het is belangrijk om te weten waar je naar moet zoeken, zodat je de beste dakdrager voor je geld krijgt. Over het algemeen geldt: hoe groter, hoe duurder.

Belangrijke opmerkingen:

  • Alle laadkisten hebben een dakdrager met dwarsbalken nodig die al op je voertuig is geïnstalleerd.
  • Vrachtdozen worden geleverd met universeel montage materiaal. Dit betekent dat ze aan elk type dwarsbalk kunnen worden bevestigd.
  • Zorg ervoor dat je achterklep helemaal open kan zonder de laadbak te raken. Afmetingen

Er zijn twee basisvarianten van een laadbak, namelijk kort en lang. De meeste langere boxen zijn bedoeld voor snowboards en ski’s. Kortere boxen kunnen het beste gebruikt worden voor kamperen, roadtrips, klimmen of andere outdoor activiteiten.

Yakima, een van de topmerken op het gebied van dakdragers, verkoopt diverse dakdragers en boxen voor auto´s.

Grootte

De grootte van de opslagboxen varieert van ongeveer 300 liter tot meer dan 500 liter opslag. Met een Honda Civic zul je waarschijnlijk niet in staat zijn om een enorme doos te gebruiken, terwijl je met een Suburbian relatief weinig ruimte toevoegt gezien de huidige opbergruimte.

De meest populaire modellen hebben ongeveer 500 liter ruimte. Er is een algemene richtlijn voor de hoeveelheid spullen die een laadbak kan bevatten:

  • 300 liter of minder: geschikte box voor maximaal 2 personen
  • 300 tot 500 liter: box voor maximaal 3 personen
  • Meer dan 500 liter: geschikt voor maximaal 5 personen

Eigenschappen

Dubbelzijdige opening. De meeste laadkisten op de markt zijn te openen aan beide kanten, waardoor het laden en lossen vrij eenvoudig is.

Aerodynamische vorm. Sommige laadkisten bieden meer gestroomlijnde profielen dan andere, waardoor het windgeruis bij hoge snelheden zacht is.

Styling. Luxere laadbakmodellen hebben vaak een bijzonder styling, meestal met betrekking tot kleur of textuur. Dit is niet het geval bij een gemiddelde laadbak.

Gemeenschappelijke kwesties

Hoewel laadkisten geweldig zijn, zijn er een paar problemen die je kunt tegenkomen bij een laadbak. Enkele van de meest voorkomende kwesties omvatten:

Kapotte sleutels. We zien veel laadkisten met afgebroken sleutels in de handgreep. Yakima maakt robuuste sluitsystemen, maar het is nog steeds heel goed mogelijk om de sleutel te breken als je te veel kracht gebruikt.

Gebroken scharnieren. Meestal is dit normale slijtage van een laadbak, hetgeen voorkomt bij een langere levensduur.

Te zwaar bepakt. Als je hem niet langs de open zijden van de laadbak kunt plaatsen, forceer hem dan niet! Dit kan de scharnieren beschadigen of een correcte vergrendeling van het deksel verhinderen.

Tegen dingen aan rijden Verrassend of niet, veel schade aan laadkisten en dakdragers ontstaat door het botsen tegen garagedeuren, lage parkeerconstructies en andere gevaren van de stedelijke omgeving. Denk er altijd aan dat een laadbak tot twee meter hoog kan zijn op je auto!

We hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben over het aanschaffen van een laadbak en de risico´s.

Gerelateerde berichten

katalysator

Tips voor het kopen van auto onderdelen

Auto onderdelen kunnen erg duur zijn, vooral voor bepaalde modellen. Toch wil je graag zeker weten dat je de juiste onderdelen hebt en daar ook een...

Lees meer

accu kopen

Tips voor het verhelpen van een lege accu

Het is weer winter en hoe je het ook bekijkt, in deze periode gaan er meer accu’s stuk dan in de zomer. Sta je met pech en wilt je auto niet...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden