de beste banden prijs

Doe een leuke stedentrip naar Parijs

Doe een leuke stedentrip naar Parijs

Geplaatst op

Als je in Parijs aankomt, dan weet je niet waar je moet beginnen. Er is gewoon zoveel te zien en te doen. Wij nemen graag met je door wat de mogelijkheden zijn. Dus kijk snel verder en doe je voordeel met de tips die we je geven. 

Ofr. Boekenwinkel

Er zijn zoveel leuke boekenwinkels in Parijs, maar we zijn helemaal verslaafd aan tijdschriften, en dat maakt Orf. onze all-time favoriet! Ze verkopen hier geen mainstream tijdschriften, maar je vindt er wel een heleboel onafhankelijke edities die je bijna nergens anders kunt vinden.

Als je van kleine exposities van lokale kunstenaars houdt, zul je hier ook je hart ophalen. Ze gaan echt op zoek naar originele, vreemde, opvallende kunstenaars om in de kijker te zetten, dus het is altijd een avontuur om hier te komen!

Adres: 20 Rue Dupetit-Thouars, 75003 Parijs, Frankrijk

Openingstijden: dagelijks geopend van 10:00 – 20:00 behalve op zondag (14:00 – 19:00)

Institut du Monde Arabe

Dit is een van de coolste gebouwen in Parijs: het is bekleed met een metalen frames die open en dicht gaan, afhankelijk van hoeveel zonlicht er is. Binnen in het gebouw is er een museum gewijd aan Arabische kunst. Er zijn meestal twee expo’s op hetzelfde moment die nogal eens veranderen.

Bezoek ook zeker het panoramisch terras voor een prachtig uitzicht over Parijs!

Adres: 1 Rue des Fossés Saint-Bernard

Openingstijden: Dinsdag, woensdag en vrijdag: 10:00 – 18:00 uur; donderdag, zaterdag, zondag: 10:00 – 19:00 uur

Promenade Plantée

Leven in een grote stad is heerlijk, maar gelukkig zijn er in Parijs een heleboel plekken waar je naartoe kunt gaan voor een beetje rust en stilte. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling van 5 km maken op de Promenade Plantée. De Promenade Plantée is een brug die over een treinspoor is gebouwd. Als je een beetje avontuurlijk en minder “toeristisch” bent, kun je ook een wandeling maken over de oude treinsporen die niet meer in gebruik zijn. Deze wandeling heet de Petite Ceinture.

Adres: Van de Bastille tot het Bois de Vincennes

Eiffeltoren

We horen je al denken: “oké, superoriginele tip!¨, maar het is toch echt tof, luister… Nadat je de Eiffeltoren hebt beklommen, wil je toch ook foto’s maken? Je kunt hier de perfecte Eiffeltorenfoto maken. 

Voor een waanzinnige panoramafoto van Parijs met de Eiffeltoren, moet je naar de Montparnasse toren. Dit is een van de hoogste gebouwen van Frankrijk. 

Adres: 33 Avenue du Maine

Openingstijden: 9:30 – 23:30

Een andere mooie plek voor je foto’s is de Pont de Bir-Hakeim. Dit is een plek die toeristen nog niet echt ontdekt hebben, dus het is de perfecte plek als je niet een miljard andere mensen op je foto wilt. Het is ook een prachtige brug, dus hoe dan ook zeker een bezoekje waard!

Adres: Boulevard de Grenelle

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te beleven. We raden je dan ook aan om goed verder onderzoek te doen en de leukste dingen eruit te pakken die je kunt gaan doen. Als je gemakkelijk naar de Franse hoofdstad wilt, dan is het slim om een auto te huren. Bij auto huren rotterdam kunnen ze je er meer over vertellen. Veel plezier in Parijs. 

Gerelateerde berichten

winterband

Het verschil tussen winter en 4-seasons banden

Er zit veel geavanceerde technologie in je autobanden. Ze kunnen stuk voor stuk worden afgesteld om ze te laten presteren op basis van het beoogde...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden