de beste banden prijs

Goedkoop je eerste auto kopen

Goedkoop je eerste auto kopen

Geplaatst op

De meeste mensen kunnen het zich nog wel herinneren: de aankoop van hun eerste goedkope autootje. Een kleine auto met her en der wat beschadigingen in de lak en een oud motortje, wat pruttelt als een grasmaaier. De auto was functioneel, goedkoop en dat is het dan ook wel.

Dit is echter niet meer van deze tijd. Ben je op dit moment aan het zoeken naar je eerste auto? Gebruik onderstaande tips om direct in een leuke en goede auto te rijden.

Een nieuwe auto in de aanbieding kopen

Er zijn via Google verschillende websites te vinden met specifieke merk-aanbiedingen. Een voorbeeld hiervan is Voordeeldealers.nl. Wil je een nieuwe auto rijden van het betrouwbare merk Toyota, dan is deze website zeker een aanrader.

Bekijk bijvoorbeeld deze Toyota Avensis aanbieding. Je rijdt weg in een nieuwe auto van een betrouwbaar merk, voor de prijs van een gebruikte auto. Wees er echter snel bij, de aanbiedingen op deze website zijn beperkt geldig.

Je nieuwe auto leasen

Als je op dit moment fulltime werkt, dan kan private lease ook een uitkomst zijn. Je betaalt voor je nieuwe auto dan een vast bedrag per maand. Verder heb je echter geen kosten meer voor reparatie, onderhoud, verzekering en de motorrijtuigbelasting. Je kunt al auto’s leasen voor minder dan 200 euro per maand.

Jong gebruikte auto kopen

Zoek je vooral een functionele auto voor weinig geld, dan kun je natuurlijk ook naar een autodealer of handelaar gaan. Let hierbij goed op of de auto geen schade heeft gehad. Dit kun je zien door afwijkingen in de panelen of de aansluitingen hiervan.

Een oudere auto kopen

Koop je een auto van ouder dan 3 jaar, zorg dan dat deze voorzien is van een nieuwe apk. Hoewel dit geen honderd procent zekerheid biedt, is dit een teken dat de auto motorisch nog in orde is. Kijk ook onder de motorkap of er geen lekkages zijn. Laat de motor een tijdje lopen en luister of er een regelmatig geluid uit komt.

Controleer naast eventuele schades ook de staat van de olie. Dit doe je door de dop van het reservoir los te draaien. Kijk vervolgens aan de binnenkant of de olie volledig vloeibaar is en de kleur heeft van koffie met melk. Zit er drab of zitten er metaalsplinters aan de binnenkant van de dop? Laat de auto dan vooral staan.

Goedkoop is duurkoop

Iedereen kent wel het gezegde goedkoop is duurkoop en zo werkt het met auto’s ook: een nieuwe auto is duurder in aanschaf, maar gaat over het algemeen veel langer mee dan een tweedehands auto. Kun je een nieuwe auto betalen, laat deze dan vooral niet staan. Je hebt meerdere jaren garantie en kunt zorgeloos rijden.

Gerelateerde berichten

camper rijbewijs

De verschillen tussen een C- en een C1-rijbewijs

Er zijn een aantal verschillen tussen het C- en een C1-rijbewijs, terwijl deze regelmatig door elkaar gebruikt worden. Dit komt omdat de...

Lees meer

winterband

Het verschil tussen winter en 4-seasons banden

Er zit veel geavanceerde technologie in je autobanden. Ze kunnen stuk voor stuk worden afgesteld om ze te laten presteren op basis van het beoogde...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden