de beste banden prijs

Verleng de levensduur van jouw landbouwbanden en velgen

Verleng de levensduur van jouw landbouwbanden en velgen

Geplaatst op

Voor een duurzaam gebruik van jouw landbouwbanden en velgen op je trekker, is het noodzakelijk dat je deze op de juiste manier gebruikt. Wij helpen je graag op weg om het maximale uit jouw werktuigen te halen, zodat je niet ieder jaar voor torenhoge vervangingskosten staat.

De belasting en bandendruk

Een van de belangrijkste tips die we altijd meegeven is dat je banden niet overbelast. Dit gebeurt vaak als je rondrijdt met een veel te hoge bandenspanning. Lees de bijsluiter of de handleiding bij je tractor of ander werktuig voor optimale bandendruk bij het gebruik op dat moment. Onderschat nooit het belang van een correcte bandendruk! De bandendruk is bij gebruik op de weg bijvoorbeeld hoger dan als je op het weiland rondrijdt. Dit schommelt tussen de respectievelijk 1 bar bij veldwerk tot 1,5 bar bij rijden op asfalt. Als er echter een lagere druk nodig is voor een specifieke veldwerkzaamheden, vergeet dan niet deze druk na afloop van die specifieke werkzaamheden weer op te voeren tot de normale vereiste druk.

De aanbevolen velgen

Gebruik altijd de aanbevolen velgmaat. Als de gebruikte velg echter smaller is dan de smalste aanbevolen velg, verminder dan de belasting van de band tot de belasting die wordt aanbevolen voor de band die een maat kleiner is, en handhaaf dezelfde bandenspanning. Gebruik bovendien altijd een nieuwe binnenband bij een nieuwe band. Ben je op zoek naar nieuwe banden en velgen, in internationale termen ook wel wheels en rims? Vraag meer informatie op bij www.vlukon.com.

Vervanging van versleten banden

Hoewel het verleidelijk is om elke cent uit je banden te knijpen, is slecht versleten rubber gevaarlijk. Te weinig profiel is illegaal, maar oud rubber verhoogt ook nog eens de kans op klapbanden. Uiteindelijk kunnen ze je meer kosten in slechtere prestaties, met name bij de tractie en handbaarheid. Rubber slijt nu eenmaal, dus je moet overwegen om banden die meer dan vijf jaar oud zijn te vervangen, zelfs als ze nog profiel hebben.

Gerelateerde berichten

winterband

Het verschil tussen winter en 4-seasons banden

Er zit veel geavanceerde technologie in je autobanden. Ze kunnen stuk voor stuk worden afgesteld om ze te laten presteren op basis van het beoogde...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden