Het kopen van een geïmporteerde auto brengt bepaalde voordelen met zich mee. Ingevoerde voertuigen zijn voertuigen die niet in Nederland worden geproduceerd of geassembleerd. Als je interesse hebt om een importauto te kopen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

De voordelen van geïmporteerde voertuigen

Geïmporteerde auto’s zien er van binnen en buiten vaak nog geweldig uit. Meestal zijn ze ook een stuk goedkoper. Je kunt bijvoorbeeld een auto importeren uit Duitsland. Dit is vele malen goedkoper dan een reguliere auto uit Nederland. Houd er wel rekening mee dat er nog extra kosten bijkomen zoals de verschuldigde BPM, een kentekenplaat en een RDW-keuring.

Geïmporteerde voertuigen kunnen van binnen en van buiten worden gemodificeerd. Met carrosseriekits en handleidingen voor deze voertuigen, is het heel eenvoudig om een geïmporteerde auto in alle richtingen aan te passen. Houd wel rekening met de regelgevingen die in Nederland gelden. U kunt de motoren en het interieur aanpassen. Dit maakt geïmporteerde voertuigen ook populair.

De nadelen van het kopen van een importauto

Als gevolg van diverse bijkomende kosten kunnen geïmporteerde voertuigen duurder zijn dan je verwacht. Vaak moet je extra belastingen te betalen op geïmporteerde voertuigen, dus zorg ervoor dat je alles dekt bij de dealer en zorg ervoor dat er geen kosten verborgen blijven om de auto op de weg te krijgen. Je kunt deze voertuigen daarom het beste bij een gerenommeerde dealer kopen in plaats van privé.

Auto onderdelen uit geïmporteerde schadeauto’s

Je hebt ook de mogelijkheid om geïmporteerde schadeauto’s te kopen in Nederland. Schadeauto’s worden vaak gebruikt om te renoveren en repareren, om de auto vervolgens weer door te verkopen. Regelmatig worden de schadeauto’s ook gebruikt om volledig te strippen. De bruikbare auto onderdelen worden dan apart verkocht door autodemontagebedrijven. Controleer of jouw autobedrijf die volgens het KZD-keurmerk doet, zodat je zeker weet dat je de hoogste kwaliteit onderdelen krijgt. Hierdoor kunnen consumenten en garagebedrijven goedkoop zeer degelijke onderdelen kopen, zonder te veel te betalen voor een autoreparatie.