de beste banden prijs

Waarom je in de stad beter een fiets kan hebben dan een auto

Fiets urban

Waarom je in de stad beter een fiets kan hebben dan een auto

Geplaatst op

Dit is een breed besproken onderwerp en de hoofdpunten worden vaak al genoemd. Het gebruiken van een fiets is beter voor de gezondheid, scheelt geld, neemt weinig ruimte in en is ook nog eens een goede manier van vervoer voor in de stad met 0 uitstoot. Als er meer mensen op een fiets gaan rijden kan dit een geweldige invloed hebben op een drukke stad. De voordelen net benoemd komen echter niet eens in de buurt bij het grootste voordeel voor mensen die hun stad proberen te verbeteren.

Verbondenheid met de stad

Uit onderzoek is gebleken dat als mensen in hun stad veel op een fiets rijden ze veel meer verbondenheid voelen met de stad. Dat komt omdat als je door je stad fietst je overal langs komt, dicht bij mensen in de buurt komt en dus letterlijk eerder deel uitmaakt van de stad. In de auto is vaak de vraag, hoe kom ik het snelst van punt A naar punt B? Met de fiets is het reizen en veel relaxter en je haalt er ook nog eens meer voldoening uit.

Efficiënte manier van reizen

We begonnen net al met de verbondenheid die je creëert als je door het stad fietst en dit is ook echt zo. Naast dat is binnen de stad met de fiets rijden erg efficiënt. Dat komt omdat je eigenlijk bijna niet stilstaat op de fiets, waar je met de auto vaak bij stoplichten om de 100 meter stilstaat.

Gezondheidsvoordelen

Als je weinig tijd hebt voor beweging omdat je het bijvoorbeeld druk hebt met werken fiets dan naar je werk heen en weer, dit is de ideale manier om toch nog aan je exercise te komen. Het is daarnaast ook niet erg vermoeiend maar zorgt er toch voor dat je bloedsomloop elke dag wat sneller gaat lopen op bepaalde momenten van de dag. Dit is erg belangrijk. Ook is deze beweging in je benen goed voor het voorkomen van blessures.

De hoeft een fiets niet te parkeren

In een drukke stad kan het nog wel een stressvolle zijn als jij je auto moet gaan parkeren op een plek die jij helemaal niet kent. Je moet dan parkeerplekken gaan zoeken en vaak als je een parkeerplek hebt gevonden is deze al ruim bezet. Met een fiets zet je je fiets meteen op locatie waar je moet zijn.

De bakfiets

Ik hoor je denken, maar ik kan mijn kinderen toch helemaal niet meenemen op de fiets? Nou dat kan dus wel. Dat kan met de bakfiets. Naast dat de bakfiets alle voordelen deelt met de fiets is het voor de kinderen ook nog eens een ervaring om in zo’n ding te zitten. Daarnaast is het ook bewezen dat het zitten in de bakfiets goed is voor de sociale ontwikkeling van je kinderen. In een bakfiets zou je kind namelijk eerder naar buiten kijken dan naar een tablet of telefoon, zoals in de auto.

Gerelateerde berichten

Fietsband

Hoe onderhoud ik mijn fietsband?

We staan als Nederland bekend als een echt fietsland. We groeien ervan jongs af aan mee op. Van een gewone stadsfiets tot een kwalitatief sterke...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden